Garland Road

Garland Road

The clients wanted some clean and modern additions to their home. Two arbors were built, one as a invitation over the main entry as well as a shelter for an outdoor kitchen. A pool was added to accentuate the views of the lake from the site along with a fire table to warm up the space.

 

Milam

This new construction in the Cochran Heights neighborhood needed a modern backyard to match the clean and simple geometry of the home. The open space was vast enough for a lengthy pool with shallow lounger, flanked by lawn and plantings. It acts as a focal point of the main living areas, viewed through walls of glass that open to the private backyard. The landscape is divided into rooms, with raw steel walls creating negative spaces to accentuate the homeowners’ art and sculpture collection.

 

Prescott

Prescott

A modern three-story townhome in the heart of Dallas ( Oak Lawn / Uptown/ Park Cities area) that had basically no landscape exterior character, is transformed to have multiple Outdoor Rooms – including a front entry with water feature and bench; and a 3rd floor terrace that greatly expands the living area year round.  A once inhospitable space, the 3rd floor terrace was converted into a year round entertaining space, with views out over the neighborhood including a covered dining space, with a glass ceiling that has the ability to be shaded by the sun with Sunbrella fabric shade – and ceiling fans to cool the space in the heat of summer. Also added are a built-in Ipe Wood Lounge area around a Cocktail Table/ Firepit; a Restoration Hardware Zinc fountain ( a favorite of the owner) and a Wood Bar added to the existing stone counter to give more options for dining and cocktails at the outdoor grill area.

 

Cottonwood

Cottonwood

This brand new construction was in need of a landscape to soften and shape the wide, spacious lot. The back of the house is full of floor-to-ceiling windows, so the pool and spa serve as perfect focal points to lead the eye outside. Planters delegate various outdoor living spaces, adding texture and depth.

 

Horseshoe Trail

Horseshoe Trail

This home had a complete renovation. To match the new house, the clients wanted a clean and fresh landscape as an accompaniment. A pool was added along with fountains to keep the sound of running water a constant feature. A lush variety of foliage greets all who approach the front door.

 

Pin It on Pinterest