Lakehill

Lakehill

The previous landscape was lackluster and in desperate need of refreshment. The existing pool was at a lower level than the finished floor of the house so the new pool was raised and designed with a negative edge. The surrounding landscape was also designed to cater to outdoor living and relaxation and so a terraced patio was added.

 

Cragmont

Cragmont

We maximized the front space of this lot by adding thick, lush plantings with a stone slab parking area and stone steps up to the front door. Plants at the front included various Sedge, Yew, Aralia, Hellebore, Rosemary and Japanese Maple to bring the space to life. Next to the swimming pool, a mixture of Arizona Cypress and Podocarpus were used to give extra privacy.

 

Colgate

Colgate

The stone slabs at the front of this house function as extra parking space, transitioning to a walking path to the front door. We softened the modern lines of the home with arching plant beds, a water feature and fire pit area. The pool in the courtyard was designed to complement the house and enhance the varying grade levels of the interior space. Lush planting beds and stepping stones were used again to soften the view.

 

Milam

This new construction in the Cochran Heights neighborhood¬†needed a modern backyard to match the clean and simple geometry of the home. The open space was vast enough for a lengthy pool with shallow lounger, flanked by lawn and plantings. It acts as a focal point of the main living areas, viewed through walls of glass that open to the private backyard. The¬†landscape is divided into rooms, with raw steel walls creating negative spaces to accentuate the homeowners’ art and sculpture collection.

 

Prescott

Prescott

A modern three-story townhome in the heart of Dallas ( Oak Lawn / Uptown/ Park Cities area) that had basically no landscape exterior character, is transformed to have multiple Outdoor Rooms Рincluding a front entry with water feature and bench; and a 3rd floor terrace that greatly expands the living area year round.  A once inhospitable space, the 3rd floor terrace was converted into a year round entertaining space, with views out over the neighborhood including a covered dining space, with a glass ceiling that has the ability to be shaded by the sun with Sunbrella fabric shade Рand ceiling fans to cool the space in the heat of summer. Also added are a built-in Ipe Wood Lounge area around a Cocktail Table/ Firepit; a Restoration Hardware Zinc fountain ( a favorite of the owner) and a Wood Bar added to the existing stone counter to give more options for dining and cocktails at the outdoor grill area.

 

Pin It on Pinterest